Turistlerin Vize İşlemleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Turistlerin Vize İşlemleri

TURİSTLERİN VİZE İŞLEMLERİNDE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN KONULAR




Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapınız!



Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir !



Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz! (Bazı ülkelerin pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik süresini görmek için tıklayınız.)



Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür!



Vize başvurunuz reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır!