Suriye Tatlısı Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Suriye Tatlısı Tarifi
Suriye Tatlısı Yapılışı
Suriye Tatlısı



Tatlının Malzemeleri



  • 1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
  • 200 gr. tereyağ

Kreması için;


  • Yarım kilo süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema

Şerbeti için;



  • 1,5 bardak şeker
  • 1,5 bardak su
  • Yarım limon

Tatlının Yapılışı


  • Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir.
  • Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir. Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır.
  • Süt, şeker ve nişasta pişirilir. Sonra da içine krema eklenip karıştırılır. Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür.
  • Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir.
  • Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Tatlı sıcak sıcak servis edilir.