Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Nevzine Tatlısı Tarifi - Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır - Nevzine Tatlısı Malzemeleri



Malzemeler - Yarım Su bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Tahin
- 3 Su bardağı Un
- Yarım Su bardağı Yoğurt
Şerbeti İçin - 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
Arası İçin - Kararında CevizÜzeri İçin - Kararında Ceviz Hazırlanışı Şerbetin hazırlanışı Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra limon suyunu ilave edin. Nevzinenin hazırlanışı Hamur malzemelerini ellerinize yapışmayacak şekilde, kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Fırını 175 derecede ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurun yarısını ellerinizle bastırarak yerleştirin. Arasına cevizin yarısını serpin. Kalan hamuru diğer hamurun üzerine aynı şekilde koyun. Hazırladığınız hamuru, kabarıp altın rengini alana kadar pişirin. Hamur pişince üzerine ılık şerbeti dökün. Dilimleyerek ve üzerine ceviz serperek servis yapın.